Blogin tarina

Kahden maan kansalaisia -blogin tarina ulottuu vuoteen 2015, jolloin blogi räpiköi vailla suuntaa Bloggerissa, ja vieläpä aivan eri nimellä kuin nyt.

Kurssi kohti nykyistä otettiin joulukuussa 2016, kun blogi avasi ovensa vanhalla nimellään (Aavan meren itäpuolen) kaakkois-suomalaisen Starbox-portaalin alla, uudestisyntyneenä. Vanhat tekstit jäivät, no — bittiavaruuteen — ja blogi aloitti täysin puhtaalta pöydältä Starboxissa. Se tuntui paremmalta ratkaisulta, ainoalta oikealta jos aivan rehellisiä ollaan.

Bloggausta Starboxilla kesti aina joulukuusta 2016 aina maaliskuuhun 2019 saakka. Kaakon Viestinnän blogiportaalien, Starboxin ja Pontin lopettamisuutinen tuli täytenä yllätyksenä niin minulle kuin muillekin portaalien bloggaajille — oli tullut aika muuttaa. Uusi blogikoti löytyi aivan  oman blogikirjoittamiseni alkulähteiltä, Bloggerista. Vaikka uusi, itsenäisempi vaihe bloggauksessa tulisikin varmasti olemaan omalla tavallaan pelottava, jäin toisaalta innokkaasti odottamaan niitä uusia mahdollisuuksia, joita se toisi.

Muutama ensimmäinen kuukausi itsenäistä bloggaamista sujui hieman tahmeasti, ja siihen oli syykin.

Olin kokenut blogin kanssa kasvukipuja jo jonkin aikaa - halusin tehdä enemmän, paremmin, keskittyneemmin. Ymmärsin, ettei blogi voisi jatkaa kaikenkirjavaa linjaansa ollen "vähän sitä sun tätä" — oli aika palata kirjoittamisen alkulähteille. Niihin asioihin, jotka innostivat minut kirjoittamaan blogia alun alkaenkin.

Niinpä Aavan meren itäpuolen -blogi vaihtoi nimensä, tullen Kahden maan kansalaisia -blogiksi. Nimeksi, jota oikeastaan pyörittelin mielessäni jo aivan alusta alkaen vuonna 2016, mutta jonka syystä tai toisesta hyllytin. Koin kuitenkin, että nimi "Kahden maan kansalaisia" kuvasi täydellisesti paitsi blogin sisältöä, myös minua ja perhettäni — olemmehan me, yhtäkaikki, kahden maan kansalaisia.

Blogi tulee käsittelemään nyt kuin jatkossakin asioita, jotka ovat lähellä sydäntäni. Kulttuuria sekä kulttuurien eroavaisuuksia, arjen kipukohtia ja onnistumisen iloja. Niin, ja tietysti täällä vertaillaan säännöllisen epäsäännöllisesti myös Suomea ja Yhdysvaltoja — meidän perheemme kahta kotimaata. Leikkimielisesti — kaikessa muussa, paitsi urheilussa. Jääkiekossa erityisesti.

Tämän pidemmittä puheitta toivotan sinut tervetulleeksi mukaan — tiedä vielä, mistä sitä itsensä löytää...


Ei kommentteja