Kirahvikääretorttu - ohje kuva kuvalta

Näissä meikäläisen kokkailuissahan alkaa olla ihan selkeä teema - siitä mennään, mistä aita on matalin!

Yksi meidän suosikkiresepteistämme on unelmakääretorttu - sitä voisi mussuttaa vaikka maailman ääriin saakka, ja aina onnistuu. Nyt kaipasin hieman erilaista twistiä tähän vanhaan klassikkoon, ja jossakin näin kuvan kääretortusta seeprakuvioilla. Siitähän se ajatus sitten lähtikin...


Ei se kaunein kukka kedolla - täplät vähän ennätti lähteä liikkeelle.

Ei kedon kaunein kukka, mutta hyvältä maistui.

Kirahvikääretorttu - eli vanha tuttu unelmakääretorttu twistillä

Kääretorttu
4 munaa
1 dl valkoista sokeria
1 tl vanilijaesanssia
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
+ noin reiluun puoleen taikinaan 3/4 dl kaakaojauhetta

Täyte
200 g voita
2,5 dl tomusokeria
3 kananmunankeltuaista
1 tl vanilijaesanssia

Vatkaa munat ja sokeri kunnon vaahdoksi, sekoita kuivat aineet (paitsi kaakaojauhe!) keskenään. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon huolellisesti. Erottele taikinasta noin vähän vajaa puolet esimerkiksi pakastepussiin ja sulje pussi. Lisää kulhoon jääneeseen osaan taikinaa kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi pellille tasaiseksi. Leikkaa pieni reikä pakastepussin kulmaan ja pursota leivinpaperille haluttu kuvio - kannattaa tehdä vaalealla ainakin reunat ja alkaa sen jälkeen pursottaa kuvioita keskelle (ks. kuvat alla). Jos vaaleaa taikinaa jää yli, voi sen sekoittaa huoletta kaakaojauheisen taikinan sekaan & sekoittaa tasaiseksi.

Levitä kuvioiden päälle (joka puolelle!) tummempaa taikinaa, paista uunin keskitasolla 225°C noin 7-8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

Valmista täyte kevyesti pehmennettyyn voihin, helpoiten tämä onnistuu vatkaimella. Levitä viilenneen pohjan päälle ja rullaa kääretortuksi.
Ei kommentteja