Kohtaamisten kaupungissa, Haminassa kohdataan myös jouluna — Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto syntyi halusta auttaa

** Yhteistyössä Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto — ei kaupallinen! **

Kuvien käyttöoikeudet saatu kuvaajilta Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto -tapahtumaan.

Kuvan Ⓒ Juuso Suortti

Joulu on aina ollut minulle juhlapyhistä se rakkain ja tärkein. Onhan joulu juuri se juhla, jolloin perinteisesti nautiskellaan herkullisesta ruoasta ja lahjapaperin rapinasta kiireettömästi, itselle kaikkein rakkaimpien ihmisten seurassa.

Ennen kaikkea joulu on myös läheisten muistamisen aikaa. Ehkäpä sitä voisi vaikka käydä koputtamassa sen yksinäisen naapurin mummon oveen ja istahtaa alas, juttelemaan hetkeksi? Tai jospa maksaisi jonossa edessä olevan pienet ruokaostokset, ihan vain auttamisen halusta? Pieniä tekoja, jotka kuitenkin saavat aikaan valtaisan onnentunteen — niin autetulle kuin auttajallekin.

Usein näillä pienillä, hyvillä teoilla on tapana lähteä kasvamaan lumipallon tavoin — ja joskus se lumipallo kasvaa nopeasti, vyöryen.

Niin kävi myös tämän vuoden marraskuun alussa, kun sosiaalinen media todisti jälleen kerran voimansa. Yhden ihmisen yksittäisestä ideasta sai alkunsa valtaisa tapahtumaketju, joka värittyi auttamisen halusta, yhteisöllisyydestä ja ihmisten hyvyydestä.

Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto oli nopeasti saanut nimen, raamit ja alkusysäyksen.

Kuvan Ⓒ Anu Kaukiainen / Studio Loiste

Hyvää joulua haminalaisilta — haminalaisille

Haminan Hyvän Mielen Jouluaatosta kasvoi hetkessä monen haminalaisen ja haminalaismielisen yhteinen projekti. Tapahtuma sai yhdessä hujauksessa lihaa luidensa ympärille, jos näin voi sanoa — juhlatila järjestyi Wanhalta Työskiltä kaupungin keskustasta, eri yrittäjät ja yhteisöt halusivat lahjoittaa ruokaa, palveluitaan ja lahjoja sekä monet vapaaehtoiset alkoivat puuhata aaton toteutuksen parissa erilaisissa tehtävissä.

Ja voitteko kuvitella — nyt, kuukautta myöhemmin yhteistyökumppaneita Haminan Hyvän Mielen Jouluaatolla on jo reippaasti yli 50?
Vaikka työtä on vielä paljon edessä, on ehdottomasti paras ja palkitsevin osuus vielä edessä. Wanhan Työskin ovet avautuvat jouluaattoaamuna kello yhdeltätoista, ja yhteistä aikaa kiireettömään joulunviettoon on varattu yhdeksän tuntia. Päivä alkaa puurojuhlalla, jatkuen aina perinteiseen jouluateriaan ja joulupukin vierailuun.

Mitä? Haminan Hyvän Mielen Joulu -tapahtuma
Missä? Wanha Työski (Sibeliuskatu 28, 49400 Hamina)
Milloin? Jouluaattona, 24.12.2018 klo. 11 - 20
Kenelle? Kaikille, ketään millään tavalla erottelematta
Hinta? Ilmainen, muistathan kuitenkin ilmoittautua! (Ohjeet alla)

Kuvan Ⓒ Anu Kaukiainen / Studio Loiste


Tule mukaan — tehdään yhdessä ensimmäisestä Haminan Hyvän Mielen Jouluaatosta ikimuistoinen!

Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto on kaikille avoin tapahtuma, jonka tarkoituksena on mahdollistaa tunnelmallinen joulu mahdollisimman monelle. Olithan jo huomannut, että myös Kymen Sanomat kirjoitti aiheesta marraskuun lopulla?

Koska resurssit ovat rajatut, mahtuu mukaan 100 ensimmäisenä, viimeistään 16.12. ilmoittautunutta osanottajaa. Ohjeet ilmoittautumiseen Facebookin kautta löydät alta. Mikäli tunnet sosiaalisen median ulottumattomissa olevan henkilön, jolle Haminan Hyvän Mielen Jouluaattoon osallistuminen toisi joulumielen — ethän epäröi ottaa suoraan yhteyttä tapahtuman äitiin. Anne Marjutin, Haminan Hyvän Mielen Joulun ideoijan yhteystiedot löytyvät alta.


Näin voit ilmoittautua mukaan joulunviettoon:

— Klikkaa itsesi tapahtuman Facebook-sivulle (klik)
— Valitse vaihtoehdoista going / osallistuu (1 ilm. / ruokakunta)
— Mene kommenttikenttään ja kirjoita osallistujat ohjeiden mukaan
— Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Anne Marjutiin sähköpostitse:

Voit osallistua joko koko Haminan Hyvän Mielen Jouluaattoon tai johonkin sen osaan (puurojuhla, jouluateria, iltaohjelma) — ilmoittautumalla varmistat paitsi pääsysi juhlaan, myös sen, että syötävää ja juotavaa riittää kaikille.

Muistathan, että tapahtumaan voi osallistua myös vapaaehtoisena — jos sinun joulumielesi syntyy auttamisesta ja haluat olla mukana järjestämässä ensimmäistä Haminan Hyvän Mielen Jouluaattoa, apukäsiä ei varmasti koskaan ole liikaa!


Haluatko lahjoittaa hyvää mieltä osallistujille?

— Ota yhteyttä sähköpostitse: haminanhyvanmielenjouluaatto@gmail.com
— Tai tapahtuman järjestämiseen keskittyvässä Facebook-ryhmässä (klik)

Vielä on aikaa lahjoittaa! Muistathan kuitenkin, että tässä tapahtumassa raha ei vaihda omistajaa - toisin sanoen lahjoitukset voivat olla esimerkiksi lahjakortteja tai tavaroita.

Autat myös levittämällä sanaa tapahtumasta —mitä useamman ihmisen tietoisuuden Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto tavoittaa, sitä useampi löytää tiensä mukaan yhteiseen joulunviettoon. Nappaa ihmeessä Haminan Hyvän Mielen Jouluaaton somekanavat seurantaan & laita tämä postaus jakoon!


Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto somessa:

Facebook (suunnitteluryhmä)
Facebook (tapahtuma)

Iloista joulun odotusta tämän ruudun takaa!

Ei kommentteja