Budjettiystävällistä kotimaanmatkailua talvisessa Savonlinnassa

Minun on pitänyt jo pienen ikuisuuden verran kirjoittaa viime maaliskuisesta matkastamme Savonlinnaan, mutta se on aina jäänyt. Nyt kuitenkin otetaan hyvä asento nojatuolissa (tai missä vain oletkin) ja matkataan Savoon!

Teimme Savonlinnaan nopean, kahden päivän täsmäiskun. Savonlinna sijaitsee meiltä vain noin kolmen tunnin ajomatkan päässä - sopivan kaukana arjesta irtipääsyyn ja tarpeeksi lähellä siihen, ettei ajomatka käy uuvuttavaksi. Ajoimme mennessä Lappeenrannan, Imatran ja Parikkalan kautta. Takaisinpäin tultiinkin reittiä Puumala - Imatra - Lappeenranta, koska pitihän meidän päästä yksi Suomen pisimmistä maantiesilloista näkemään samalla reissulla.


Menomatkan välietappi - Simo Häyhän hauta Ruokolahdella

Simo Häyhä on legendaarisen maineensa vuoksi ollut miehelle tuttu jo niiltä ajoilta, kun me kaksi ei vielä olla tunnettukaan. Niinpä menomatkalla tehtiin pit stop Ruokolahden kirkolla, ja oikeastaan vahingossa löydettiin heti ensiyrittämällä Simo Häyhän hautapaikka.

Savonlinnassa on nähtävää myös talvella

Savonlinna näytti meille kahden siellä viettämämme päivän aikana sen, että kaupunki on ihana myös sesongin ulkopuolella! Saimaa näyttäytyi hyisen kauniina ja Olavinlinnakin aivan yhtä majesteettisena, kuin ennenkin. Miehelle ja lapselle vierailu Savonlinnassa oli ensimmäinen, joten keskityimme viettämään aikaa lähinnä keskustan alueella.

Meidän tukikohtamme reissun aikana oli Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna, aivan kaupungin keskustassa. Tämä valinta tuli todettua monesti hyväksi, eikä todellakaan vähiten hotellin sijainnin vuoksi. Kävelyetäisyydellä olivat paitsi monet ruokapaikat, myös Savonlinnan Tuomiokirkko ja Olavinlinna, Saimaakin aivan vieressä. Omaa luksustaan oli myös se, että illalla hotellilla saunoessa pääsi tuijottelemaan Saimaata! Eihän siihen rentoutumiseen oikein muuta tarvinnutkaan.

Jo yksin kierteleminen Savonlinnassa oli omanlaisensa elämys. Niin kaunis, erilainen kaupunki, joka oli kuitenkin helposti hallittavissa myös ilman autoa. Mieli lepäsi Saimaan rantaa kävellessä ja vanhojen talojen välissä pujotellessa, matkalla kohti Tuomiokirkkoa.


Yksityiskierros Olavinlinnassa

Olavinlinna oli yksi Savonlinnan vierailumme kohokohdista, ja lähtöpäivänä kävimme ihailemassa linnaa myös sisältäpäin. Parasta sesongin ulkopuolisessa matkailussa on minusta ehdottomasti se tietty kiireettömyys - nytkin pääsimme kiertämään Olavinlinnan oppaan seurassa ihan oman perheen kesken. Ja kyllähän minä mielelläni omin oppaan kysymyksineni itselleni, kuin jaan viidentoista muun kanssa! Eivätkä ne nähtävyydetkään talvella siitä minnekään himmene - paremmin ovat näkyvillä siten, kuin turistien tungeksiessa niiden ympärillä kesäisin.
Ja jäi sitä nähtävää seuraavallekin kerralle

Minusta parasta Savonlinnassa oli ehdottomasti sen koko. Tarpeeksi kompakti siihen, että näkee oleelliset asiat muutamassa päivässä, mutta samalla tarpeeksi suuri myös pidemmälle vierailulle. Meitä jäivät kiinnostamaan esimerkiksi Kasinosaari aivan keskustan tuntumassa, samoin Punkaharjuun olisi ihana päästä tutustumaan paremmin - nyt vain ajaa hurautimme Punkaharjun ohitse. Mukavuudenhaluisena yksilönä haluan ehdottomasti päästä kokemaan myös Järvisydämen aivan Savonlinnan lähistöllä.

Niin! Ja lisäksi, norppakellunta! Se on ihan pakko päästä kokemaan!

Paluumatkan välietappi - Saimaan silta

Kotiin ajellessa päätimme ajella vähän hitaampaa reittiä, sillä matkan varrelle sattuisi Puumalassa sijaitseva Saimaan silta. Olen itse joskus lapsena käynyt Puumalassa, mutta mitään muistikuvia niin kylästä kuin sillastakaan ei ollut. Ja olihan se vaikuttava näky!

Näihin puheisiin ja kohta seuraaviin kuviin, tältä näytti Savonlinna meidän silmissämme vuosi takaperin. Uusiksi otetaan! Mikäli hakee inspiraatiota Savonlinnan reissua varten, kannattaa tsekata Visit Savolinna -sivu. On muuten ehdottomasti yksi selkeimmistä ja houkuttelevimmista vastaavista sivustoista, joihin olen törmännyt!


8 kommenttia

 1. Olipa kiva postaus. :) Savonlinna on huikea kaupunki! Mun sisko asui siellä monta vuotta, joten usein on tullut täältä pohjoisestakin siellä käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Me tykättiin Savonlinnasta kyllä hurjan paljon! Mä olen joskus kauan sitten siellä käynyt, nyt sitten miehen ja tytön kanssa yhdessä. Pitää mennä uudelleenkin!

   Poista
 2. Savonlinna on kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki! Mietin juuri, että olen itse käynyt siellä vain kesällä joten oli kiva katsoa myös talvisia kuvia sieltä. Itse Savonlinna on minusta huikea paikka ja haaveilen joskus pääseväni sinne oopperajuhlille. Teillä on ollut kiva reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savonlinna yllätti meidät todella positiivisesti! En voi kuin lämpimästi suositella vierailua myös talvellakin - ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki myös silloin! Meidän reissu kieltämättä oli ihana, onneksi tuli lähdettyä <3

   Poista
 3. Vau, todella kattava postaus. Tuo Olavinlinna on kyllä upea ja olisi hienoa päästä käymään siellä joskus itsekin. Hotelli näyttää myös todella viihtyisältä. Hieno reissu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin suositus koko meidän perheeltämme, käykää ihmeessä! Minusta on ainakin ollut todella avartavaa ymmärtää, miten paljon upeita asioita ja nähtävyyksiä on myös ihan lähellä - eikä aina tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan! :)

   Poista