Millainen lomaltapalaaja olet?


Hartaudella suunniteltu, kauan odotettu ja ilolla vietetty loma on takanapäin, edessä siintää vain harmaata arkea aina hamaan loputtomuuteen saakka. Ei mikään ihme, että vähemmästäkin jo masentaa - vaikka niitä matkamuistoja kuinka pyörittelisi käsissä tai mussuttaisi reissusta tuotuja herkkuja kyllästymiseen asti. Onhan loma kuitenkin aina loma.

Kotiin palatessa arki rutiineineen odottaa. Tai no - suurimmalla osalla meistä, ainakin. Laukut jäävät helposti avonaisina lattialle odottamaan purkamistaan - niistä haetaan silloin tällöin mitä sitten tarvitaankaan ja muuten laukunsyrjää vähän potkaistaan sivummalle. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Tai niinhän sitä voisi kuvitella.

Meillä vierailee jo ennen matkaa pieni hurrikaani. Se siivoaa mukanaan joka ikisen huoneen, pesee pyykkikorin tyhjäksi ja tekee kausipuhdistuksen niin kahvinkeittimelle kuin astianpesukoneellekin. Kun ovi perässä sulkeutuu ja lentokenttä siintää kaukana horisontissa, on meillä koti tip top. Kerrankin...


Se tyhjentää laukut, tekee pikaisen siivouksen, pesee matkalta kertyneet pyykit ja kuljettaa laukut siististi varastoon odottamaan seuraavaa matkaa.

Ja kotiin palatessa, se sama hurrikaani käväisee taas kylässä. Se tyhjentää laukut (usein jo samana päivänä, kun kotiin palataan - nukkumaan ei voi mennä purkamattomin laukuin, kellonajasta viis!), tekee pikaisen siivouksen, pesee matkalta kertyneet pyykit ja kuljettaa laukut siististi varastoon odottamaan seuraavaa matkaa. Meillä tuskin mikään on minun jäljiltäni yhtä hyvässä järjestyksessä kuin matkalaukut, passit ja muut matkadokumentit.


Matkamuistot, trinketit, asetellaan (mielellään heti paluupäivänä) omille paikoilleen - onhan asettelua mietitty jo viimeistään koneessa, matkalla Suomeen.

Niin... Kestän kyllä epäjärjestystä hälyttävän pitkän aikavälin kotona (onneksi mies ei), mutta kun matka lähestyy, nalkuttava vaimo minussa herää täysin valveille. Ja valitettavasti se eukko jaksaa roikkua mukana aina sinne asti, että laukut on kotona saatu purettua ja putsattua. Ehkä hyvä, että miussakin on edes joskus vähän tällaista rotia - se on aika harvinaista herkkua, nimittäin.

Millainen lomaltapalaaja sinä olet? Järjesteletkö kaiken välittömästi, vai saavatko matkalaukut jäädä pölyttymään lattialle avonaisina seuraavaa reissua odottamaan?

8 kommenttia

 1. Pyrin saamaan kaikki purattua samantien, koska tunnen itseni liian hyvin. Jos en tee sitä heti niin ne on siinä todella pitkään :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se on varmaan lähtenyt just tuosta samasta! Ja nyt ne laukut sit puretaankin heti ja hullun lailla... Argh! :---D

   Poista
 2. Mun on melkein pakko purkaa kaikki heti kun tuun kotiin, sillä asunto on niin pieni. Mut pyykit saattaa välillä jäädä vähän lojumaan. Toisaalta voisin olla lomalla aina, jossain missä paistaisi aurinko ja olisi lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomailu on kyllä ihan parasta! :) Tosin, kunhan vaan ei tarvitse elää matkalaukkuelämää. Pidempi turnee jossakin olis kyllä aika unelmallinen asia - vaikka kuukausi jossakin tuolla toisaalla, pääsisi vähän enemmän irti arjesta. <3

   Poista
 3. Kommenteista poiketen mä oon just se, kenellä ne jää lattialle ja aina tarvittaessa haen laukusta jotakin. Pitäisi oppia purkamaan heti, mutta laiskuuteni ei anna periksi. Ehkä sitten ensi reissun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli tätä tosi pitkään, jotenkin vasta nyt kun on aivan kunnolla "aikuistunut", ovat laukutkin alkaneet tyhjentyä vähän sujuvammin. Heh! :)

   Poista
 4. Vähän vaihtelevasti täällä. Se myös riippuu siitä kuinka pitkä reissu takana ja mikä on paluun ajankohta. Jos olen ihan rättipoikki, niin ne matkalaukut voi lojua siinä parikin päivää ja yleensä puoliksi purettuna. Toisinaan pistän kaikki paikoilleen samantein.
  Yleensä vaan olen valmis jo ovelta kääntymään takaisin kentälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Tuo on kyllä ihan totta, viimeistään ovelta olisi kyllä jo valmis lähtemään takaisin kentälle ja tutustumaan johonkin uuteen paikkaan! :D

   Poista