Asiakaskokemus - Original Sokos Hotel Puijonsarvi


Kun päivämäärä Kuopion reissulle oli lyöty lukkoon, oli aika etsiä meille katto päämme päälle. Kriteereitä on takuulla aivan yhtä monia kuin on lomailijoitakin, mutta meille tärkeimmät rajanvedot hotellin valinnassa olivat sijainti, järkevä hinta ja tietysti se aamupala. Sokos Hotellit olivat tuttuja meille jo aiemmasta, joten oli vain ja ainoastaan luontevaa vilkaista, millaista tarjonta Kuopion osalta oli.

Meille Original Sokos Hotel Puijonsarvi oli juuri se oikea paikka majoittua. Miksi? Se selviää seuraavaksi.


Sijainti

Halusimme yöpyä hotellissa, joka on ehdottomasti Kuopion keskustassa - tai ainakin sen välittömässä läheisyydessä. Koska koko reissumme ensisijainen tarkoitus oli rentoutumisen ohella päästä tutustumaan meille uuteen kaupunkiin, koimme keskustasijainnin meille ideaaleimmaksi.

Puijonsarvi sijaitsi kirjaimellisesti keskustassa. Matkaa torille on noin 500 metriä, satamaan puolestaan noin puolet tästä. Paikallisten paljon - eikä suotta! - kehuma Snellmanninpuisto puolestaan aukeaa suoraan hotellin ovelta. Ruokapaikkoja löytyy aivan läheltä, kuin toisaalta myös pienen kävelymatkankin päästä, esimerkiksi Ravintola Isä Camillo on aivan Snellmanninpuiston toisella laidalla. Myös museoita (Kuopion museo, Luonnontieteellinen museo, Korttelimuseo) on kävelymatkan päässä hotellilta - kaksi ensin mainittua Isä Camillon vieressä, Snellmanninpuiston toisella puolen.


Tunnelma

Kutsukaa hemmotelluksi, mutta minulle tärkeää on hotellista käteen jäävä fiilis. Toki tässä kohtaa se fiilis täytyy tosin tulla jo nettisivuilta, kun ennen varaamista ei ollut vielä koskaan tullut käytyä saati Kuopiossa, myöskään itse hotellissa.

Useampia hotelleja vertaillessa kiinnitin siis lähinnä huomiota siihen, miltä huoneet kuvista näyttivät, millainen hotellin yleisilme oli, mitä hotellista oli kerrottu ja kuinka käyttäjäystävälliset nettisivut ovat. Minua henkilökohtaisesti nimittäin ärsyttää joutua kaivamaan tietoja tuhannelta eri välilehdeltä - selkeys kunniaan! En myöskään tykkää siitä, että varaaminen näyttää joko epäilyttävältä (tietoturvaa silmälläpitäen) tai on muuten vain liian monimutkaista.

Myös mieheltä tuli hyväksyvää nyökkäilyä Puijonsarven kohdalla, joten ei muuta kuin hommassa eteenpäin!


Hinta-laatusuhde

Niin - kukapa sitä haluaisi maksaa itseään kipeäksi siitä, että varattu hotellihuone rapistuu käsiin tai aamupalalla tarjolla on vain vettä ja leipää? Ei, mekään emme halunneet tätä.

Uskalsin luottaa Sokoksen hotelliketjuun ja siihen, että asiat hoidetaan kunnialla - myös kuvista ja kotisivuista jäi positiivinen fiilis. Löysimme meidän tarpeitamme vastaavan huoneen helposti, eikä hintakaan ollut perjantai-lauantai -yöstä ollenkaan hullumpi, joten päätös sinetöityi puoliksi itsestään.

Myös itse vierailu oli hyvä todiste hinta-laatusuhteen kohtaamisesta - ei tullut jälkeenpäinkään sellaista oloa, etteikö olisi ollut ihan rahansa arvoinen vierailu.


Aamupala

Hyvä on, hyvä on - suurin osa hotelleista tarjoaa aamiaisen huoneen varanneille, joten siinä mielessä tätä ei ehkä ihan täydelliseksi deal breakeriksi voi kutsua. Puijonsarven kohdalla tosin nojasin aamiaisen osalta aiempiin kokemuksiini Sokos Hotelleista - olen aina tykännyt kovasti heidän aamiaisistaan. Uskalsin siis olettaa, että tässä kohdin on tuskin mahalaskua tehty, eikä oltukaan.

Mikä puolestaan ei ollut tärkeää?

Meille esimerkiksi huoneen koko ei ollut erityisen tärkeää - riitti, että sinne mahtuu meidän kolmen lisäksi myös meidän matkatavaramme, eikä suihkussa tai vessassa joudu käymään huoneen ulkopuolella. Lähinnä tämä sulkee siis kuvioista hostellit. Emme myöskään tarvinneet hotellin langatonta nettiyhteyttä, sillä näin suomalaisina / Suomessa asuvina pystymme käyttämään ongelmitta nettiä puhelimissamme. Yökerhoissa emme käy muutenkaan (puhumattakaan siitä, kun lapsi on mukana), ravintola(t) hotellin yhteydessä oli puolestaan plussaa, muttei pakollista.


Meidän pesue Puijonsarvessa

Meillä oli aivan huikean hauska reissu Kuopiossa - jo menomatkalla ehdittiin käydä lossilla, kaupungilla kierrellessä puolestaan nähtiin kauppahallia kuin kaupungintaloakin, Puijolla käytiin jopa kahdesti ja lauantaina puolestaan lähdettiin Lapinlahdelle. Puijonsarven nettisivuilla kerrotaan huoneen aikaisimmaksi luovutusajaksi kello 15.00 - me olimme chekkaamassa pesuettamme hotelliin jo tuntia tätä ennen, ja saimme huoneen ilman minkäänlaisia mukinoita. Tästä isot pisteet hotellin henkilökunnalle!

Ainoat nikottelut meinasivat tulla autoa parkkeeratessa - minä en maalaistollona oikein tahtonut osata käyttää tällaista kaupunkilaisten maksuautomaattia. Sekin kuitenkin hoitui respan kanssa juteltuamme!

Huoneeseen mennessämme sieltä puuttui lapselle tilaamani lisävuode. Ensin meinasi nousta tuskanhiki pintaan tämän tajutessani - mietin, olinko muistanut tilata koko petiä... - mutta pikainen asiointi respassa pelasti meidät yhteen sänkyyn ahtautumiselta. Olin kuin olinkin muistanut tilata huoneeseen lisävuoteen jo ennalta, ja se käytäisiin viemässä huoneeseen meidän tutkaillessamme kaupunkia.


Sijainti oli juuri niin hyvä, mitä olimme kuvitelleetkin - satamasta näkyy suoraan hotellille, torille kävelee vain joitakin minuutteja ja yhteys suuntaan jos toiseenkin oli helppo. Tykkäsimme!

Ravintolatarjonnasta ehdottomasti myös plussaa - hotellin yhteydessä sijaitsivat niin Frans & Sophie Bistro (jonka yhteydessä myös aamiaistettiin) kuin ravintola Ehtakin, toisella puolen katua (samassa hotellissa, eri rakennuksessa) puolestaan sijaitsi yökerho Puikkari. Eritoten Ehdasta kuulin ennalta paljon hyvää palautetta, joten se pitää testata seuraavalla vierailulla! Kerran sopivasti on hotellin yhteydessäkin.


Kylppäri meidän huoneessa oli melkoisen nafti, mutta tästä en erityisesti valita - kyse kuitenkin oli vain yhdestä yöstä, ja myös tämän kokoisella kylppärillä pärjäsi vallan mainiosti. Me lapsen kanssa tosin lähdimme illalla tekemään tarkempaa tuttavuutta hotellin saunaosaston kanssa, joten huoneemme yhteydessä olevasta kylpyhuoneesta varsinaisen käyttökokemuksen sai ainoastaan mies. Saunaosastolta minulla ei valitettavasti ole teille tarjota kuvia - jätin nimittäin puhelimen huoneeseen, sillä kuvittelin saunan kuhisevan muitakin.

Mutta mitä vielä! Me saimme lapsen kanssa kahdestaan käyttöömme koko naisten saunaosaston, joten mikäli tästä kulmasta asiaa katsoo... Meillä oli oikeastaan aika isokin kylppäri - heh. Teki muuten älyttömän hyvää päästä rentoutumaan pitkän päivän jälkeen saunaan! Ja voin kertoa, että nukahdin noin kymmenen minuuttia huoneeseen paluun jälkeen... Saunan voisi siis sanota tehonneen.


Ainoa saunaosastosta hienoisesti kalvamaan jäänyt asia olivat oikeastaan vain näköalat. Näistä nimittäin mainittiin sivuilla sen verran, että seitsemännestä kerroksesta saunoen niistä voisi nauttia - olisin olettanut tässä kohdin vähän isompaakin ikkunaa kuin toisaalta myös sitä, että näkymä olisi ollut katon ja kapean katukaistaleen lisäksi vähän muuallekin. Mutta pärjäsihän sitä näinkin!

Mitä puolestaan aamiaiseen tulee - täysi kymppi! Me lapsen kanssa saimme vaivattomasti lautasemme täyteen, ja ihme ja kumma kyllä - mieskin löysi syötävää. Yleensä kun mies on meistä se "ongelmallisin" tapaus ruokarajoitteineen, mutta tällä kertaa hänkin sai vatsansa täytettyä. Plussaa myös paikallisuudesta - me kymenlaaksolaisetkin saimme maistaa paikallisia muikkuja.


All in all?

Me tykättiin. Tykättiin kovasti! Saunassa oli sopivan lämmin (siis kuuma), monipuolisesta ravintolatarjonnasta huolimatta huone kuin sen ympäristökin olivat rauhallisia, aamiainen maittoi ja sijainti oli lyömättömän hyvä. Suuri kiitoksemme myös mahtavalle henkilökunnalle - näin äidin näkökulmasta mieltä lämmitti erityisen paljon se, kuinka sydämellisesti lapsiasiakas huomioitiin. Kiitos! Lisäksi plussaa myös siitä, että saimme hotellin kautta varattua liput Puijon torniin hieman halvemmalla. Tykättiin myös tästä!

Ainoana miinuksena sanoisin (aiemmin mainitsemani saunan näköalojen lisäksi) hienoisen sekavuuden. Koska meidän huoneemme sijaitsi toisessa rakennuksessa kuin respa, tuli yhdyskäytävä kahden rakennuksen välillä tutuksi - tosin, aamiaisen saimme nauttia "omassa" rakennuksessamme. Yhdyskäytävä ja sieltä eteenpäin liikkuminen aiheuttikin alussa hienoista epäselvyyttä ja tällaisella suuntavaistottomalla meni hetki oppia muistamaan nurkat - pienen hakemisen jälkeen se onneksi alkoi juo luonnistua.

Tänne me mennään uudestaankin! Mitä vilpittömin ja lämpimin suosituksemme myös heille, jotka suunnittelevat hotellissa yöpymistä Kuopiossa - stop looking. Puijonsarveen vaan!Ei kommentteja