Sankt Gallen tarjosi palan aitoa Sveitsiä


Mietimme pitkään, minne suunnata hiihtolomalla. Aluksi olimme ajatelleet jotakin lämmintä kohdetta, ja käväisipä puheissa myös Azerbaijan. Jostain käsittämättömästä syystä päädyimme kuitenkin Sveitsiin, ja onneksi päädyimmekin! Kuten mainitsin postauksessani Liechtensteinista, Sankt Gallen varasti palat sydämistämme välittömästi.

Kuinka me sitten kaikista Sveitsin kaupungeista päädyimme juuri Sankt Galleniin? Niin uskomattomalta kuin se ehkä kuulostaakin, Sankt Gallen valikoitui pitkälti menetelmällä "silmät kiinni ja tökätään sormi kartalle".
Kätevästi Zürichin ja Liechtensteinin välissä

Hyvä on, oli tässä mukana vähän muutakin - päätimme yhdistää Sveitsin lomaamme myös pyörähdyksen Liechtensteinissa, ja halusimme kokea jotakin Zürichin ulkopuolelta. Sankt Gallen vaikutti hyvältä - se ei olisi Zürichin kokoinen (ja kaltainen) monikansallinen kaupunki, vaan sopivan sveitsiläinen. Lisäksi Sankt Gallen sijaitsee lähellä Sveitsin, Itävallan ja Saksan rajakulmaa ja siten myös Liechtensteinia, joten valinta oli tehty.

Me majoituimme yksityisasunnossa Lachenin kaupunginosassa, pari kilometriä Sankt Gallenin keskustasta itään. Bussilla pääsi keskustaan alle 200 metrin päästä pysäkiltä noin 10 minuutin välein ja itse Lachenissakin oli kyllä tekemistä. Pääkadun (Zürcherstrasse) varrelta löytyi ruokakauppoja (Migros, Denner), apteekki, useita ravintoloita sekä muutama pieni matkamuistomyymälä.

Tämä on yksi niistä asioista, joista jäi ne parhaimmat muistot. Pussipehmistä aurinkoisena helmikuun päivänä, kun lapsi kiipeilee köysillä - pieniä, mutta niin suuria asioita.

Tytön kanssa soluttauduimme paikallisten joukkoon läheisessä leikkipuistossa (Spielplatz Waldau Wäldli) joka ikinen päivä, ja pakko myöntää - tämä on yksi niistä asioista, joista jäi ne parhaimmat muistot. Pussipehmistä aurinkoisena helmikuun päivänä, kun lapsi kiipeilee köysillä - pieniä, mutta niin suuria asioita.

Kaikkinensa Sankt Gallen osoittautui aivan mielettömäksi kaupungiksi - me pidimme Sankt Gallenista huomattavasti enemmän, kuin Zürichista. Siihen palaan kuitenkin myöhemmin uudelleen, nyt muutamia huomioita ja täsmävinkkejä ihanaan Sankt Galleniin! (Heti pienen kuvapaussin jälkeen.)
Neljä vinkkiä Sankt Galleniin


 • Sankt Gallen on kätevien yhteyksien puolesta helppo kohde. Zürichin lentoasemalta pääsee suoralla junayhteydellä Sankt Galleniin tunnissa, noin 25 euron hintaan (aikuinen). Hyvien junayhteyksien puolesta Sankt Gallenista pääsee kätevästi myös Liechtensteiniin (noin 40 euroa / aikuinen) - junaa vaihdetaan Buchsin kaupungissa ensin Schaaniin menevään bussiin, siitä puolestaan jatketaan vielä bussilla Vaduziin.

 • Vanha kaupunki Sankt Gallenissa on helppo tutkia jalan. Bussilla pääsee aivan vanhan kaupungin ytimeen (Marktplatz-pysäkki), josta taas on lyhyt matka jalan esimerkiksi luostarille ja katedraalille. Vanhan kaupungin kapeilta kujilta löytyy myös lukuisia matkamuistomyymälöitä, pikkuputiikkeja, suklaapuoteja ja leipomoita, joissa kannattaa pysähtyä!

 • Paikalliset ovat aivan äärettömän ystävällisiä, joten vinkkejä kannattaa kysellä rohkeasti myös heiltä! Heidän avullamme me osasimme suunnistaa vanhassa kaupungissa huomattavasti kivuttomammin, kuin ilman minkäänlaista apua. Jo yksin vanhan kaupungin kadut ovat näkemisen arvoiset ja vaikka Sankt Gallenin vanha osa ei kovin suurelle alueelle levitykään, kannattaa aikaa silti varata reilusti.

 • Ravintolat välittömästi keskustan ulkopuolella kannattaa koluta läpi! Sveitsin hintataso on tunnetusti korkea, ja vähän sivummalle suuntaamalla säästää pitkän frangin. Ainakin meidän kaupunginosassamme Lachenissa oli runsaasti ravintolatarjontaa - marokkolaista, intialaista, italialaista, perinteistä sveitsiläistä...

Oletko sinä reissannut pienemmissä kaupungeissa, jotka eivät olet niitä perinteisen trendikkäitä? Kerro lempparisi kommenttiboksissa!

8 kommenttia

 1. Ihanan keväistä jo! ☀️ Kaupunki vaikuttaa oikein viehättävältä. Moni pikku kaupunki on näkemisen arvoinen! 👍 Olin viime keväänä mieheni kanssa Romaniassa ja käytiin mm. Brasovissa Keski-Romaniassa. Brasov oli oikein viehättävä kaupunki toisin kuin Bukarest.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla samankaltaisia kokemuksia! Pakko myöntää, että minullekin Zürich oli hienoinen pettymys St. Gallenin jälkeen - tuntui jotenkin kovin persoonattomalta ja kylmältä. Onneksi kuitenkin on myös nämä pienemmät kaupungit! <3

   Poista
 2. Onpa kiva, että ootte käyny välillä kaupunkilomalla ja upeita kuvia reissusta <3. Täytyy kyllä sanoa, että Sveitsi on itselläkin ollut matkatoiveena jälleen, kun siskoni asuu siellä. Upea postaus, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä Sveitsissä, jos vaan tilaisuus tulee! Sveitsi teki meihin todella suuren vaikutuksen monellakin tapaa, ei voi kuin lämpöisesti suositella. Ja tietysti iso peukku Sankt Gallenille! :-DD

   Poista
 3. Ihanan keväistä tuolla päin Eurooppaa onkin jo. :) Kivoja kuvia, tuli hinku matkustaa Keski-Eurooppaan. Just noi pienemmät sveitsiläiset kaupungit on käymättä, kiitos siis vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät oli kyllä todella pitkällä tuolla jo, etenkin kun vertaa tänne Suomen loskaan! Voin vaan kuvitella, kuinka keväistä siellä on juuri nyt... Ai että! Iso suositus kyllä Sankt Gallenille - käykää ihmeessä, jos vain sattuu matkan varrelle! :)

   Poista
 4. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, upeita kuvia <3 Oma reissaaminen on ollut niin vähäistä, että paljon on kokematta. Ihanaa kuitenkin kurkkia muiden upeita matkakuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei muuta, niin ainakin sit pientä nojatuolimatkailua tätä kautta! :) <3

   Poista