Zürich - viisi poimintaa meidän matkaltamme


Nämä eivät ole parhaita paloja, mutta nämä ovat palasia Zürichista. Aitoja, koettuja hetkiä matkan varrelta - asioita, jotka jäivät mieleen.

Mitä me näimme ja koimme Zürichissa - mikä jäi mieleen? Tässä meidän viisi valintaamme, mitä tulee nähtävyyksiin, katuihin, aktiviteetteihin, ravintoloihin ja yösijoihin. Jos olet käynyt Zürichissa, olisi mukava kuulla sinun viisi valintaasi näissä kategorioissa!Nähtävyys

Grossmünsterin kirkko (Grossmünsterplatz). Tämä alunperin 1000-luvun loppupuolella rakennettu Zürichin maamerkki on uskomattoman upea niin sisältä kuin ulkoakin. Korkeudet ovat aivan käsittämättömiä ja jotenkin Grossmünster yksinkertaisesti vain teki vaikutuksen. Kävimme vilkaisemassa myös Fraumünsterin kirkkoa joen toisella puolen, mutta kyllä tämä vain oli vaikuttavampi. Tosin... Fraumünsterin puolelta jokea sai Grossmünsterista varsin komeita kuvia!

Katu

Bahnhofstrasse. Nimensäkin mukaisesti heti päärautatieaseman läheisyydessä sijaitseva (kävely)katu, jonka varrelta löytyy oikeastaan kaikki mahdollinen ravintoloista ja baareista erilaisiin ostosmahdollisuuksiin. Myös rakennukset itsessään ovat Bahnhofstrassella nähtävyys!
Aktiviteetti

Katusoittajien musisointi - ja tähän ainakin sata sydäntä perään! Me törmäsimme vahingossa kahteen mieheen, jotka soittivat selloa ja oboeta Helmhausin (Münsterbrücke x Limmatquai, aivan Grossmünsterin kupeessa) avonaisessa tilassa. Uskomattoman taitavat soittajat ja upea akustiikka, muisto tästä tuo vieläkin kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin. Ja vain kaikessa hyvässä! Video tämän postauksen lopussa.

Ravintola

SAM's Pizza Land. Tämä nyt ei todellakaan edusta perinteistä sveitsiläistä missään tapauksessa, mutta oli ainoa ravintola, jossa Zürichissa söimme. Ja oli muuten takuulla kallein ikinä syömäni pizza! Lättänä maksoi 35 euroa, mutta oli kyllä hyvääkin. Tarjoilijat olivat kaikesta huolimatta mukavia, lapsi sai omaa puuhasteltavaa ja paikka oli hauskasti sisustettu - saattaisin mennä vaikka uudelleenkin.Majapaikka

Arlette Am Hauptbahnhof - Klein aber Fein! Kuvittelin varanneeni neljän tähden hotellin, varasin kahden. Katsoin nimittäin vääriä tähtiä... Jos kaipaa paluuta 1960-luvulle yhdistettynä mielettömän hyvään sijaintiin Zürichin keskustassa, tämä on oikea valinta. Joko juomaveteen oli yön aikana sekoitettu jotain huumaavaa ainetta tai sitten Arlette Am Hauptbahnhof yksinkertaisesti kasvoi meihin (kaikessa hyvässä) nukutun yön päälle. Alkujärkytyksen jälkeen kaikki hyvin, siis!

Oletko koskaan käynyt Zürichissa - vai haluaisitko kenties joskus lähteä siellä käymään? Mitkä olisivat sinun viisi poimintaasi?

12 kommenttia

 1. Oletpa kivasti koonnut tämän Zürich -postauksesi. Olen käynyt Zürichissa joskus vuosikymmeniä sitten - ex-mieheni serkku asusti siellä ja häntä kävimme moikkaamassa. Jotain vielä tunnistin kuvissasi, mutta uudelleen pitäisi joskus mennä. Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula - tosi mukava kuulla, että pidit! :) Kyllähän nämä kaupungit muuttuvat, välillä nopeastikin - olisi hauska joskus päästä sun blogistasi lukemaan eroista "vanhan ja uuden" välillä, mikäli lähdet Zürichiin reissaamaan! :)

   Poista
 2. En ole käynyt, mutta tämän postauksen perusteella sinne on ehdottomasti joskus päästävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana kuulla, että tämä postaus nostatti matkakuumetta Zürichiin! :) Käy ihmeessä - mieletön kaupunki!

   Poista
 3. Wau nättejä kuvia ja hyvin toteutettu postaus! 😍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Mä olen käynyt Saksassa kaksi kertaa, mutta Zürichissa en ole vielä käynyt. Saksaan haluan kyllä vielä uudelleen ja täytyy laittaa Zürich korvantaakse. Olen käynyt Berliinissä, Rergensburgissa ja Munichissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksa olisi ihana maa vierailla! :) Mulle Saksa puolestaan on paljon vieraampi, mies taas on asunut Saksan pohjoispuolella monia vuosia. Toiveissa olisi päästä tekemään road trip Saksaan vielä lähivuosina <3 Käy ihmeessä Zürichissa, jos mahdollisuus vain tulee - upea kaupunki, kertakaikkiaan!

   Poista
 5. Pakko tunnustaa, että olen reppureissullani ajanut vain Zurichin kautta junalla. Upean näköinen paikka ja ehdottomasti haluan joskus myös mennä siellä käymään. Serkkuni asuaa Sveitsissä joten sekin voisi yhdistää tähän reissuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla kuulostaa olevan siis ihan mielettömän upeat saumat päästä tutustumaan Zürichiin ja samalla Sveitsiin! Mene ihmeessä - voin melkeinpä vannoa, ettet kadu! :)

   Poista
 6. Mielenkiintoisesti toteutettu postaus, kaupunki vaikuttaa todella kiinnostavalta! En ole koskaan päässyt siellä vielä käymään, mutta ehkä jonain päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän peukkuja - Zürich on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki! :) Kiitos myös palautteesta!

   Poista