Helppo & pehmeä leipä pellillä

Tunnistatko itsesi seuraavista merkeistä?
  • Hiivataikinat vihaavat sinua syvästi - itseasiassa niin syvästi, että mitkään poppaskonstit eivät suostu hiivataikinoita kohottamaan, vaikka mitä tekisi?
  • Tekemäsi sämpylät ovat yön yli levättyään kivikovia - sellaisia, jotka kelpaisivat joko syöksysämpylöiksi tai biologisiksi aseiksi sotaan kuin sotaan?
  • Tykkäisit silti syödä ja tarjota myös mahdolliselle jälkikasvullesi tai paremmalle puoliskollesi maukasta, pehmeää ja ennen kaikkea lämmintä leipää?

Hyviä uutisia: et ole yksin + tässä on ratkaisu!

Leipää pellillä

5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
kunnon loraus hunajaa tai siirappia
1,5 tl suolaa
80 g margariinia sulatettuna
8-10 dl sämpyläjauhoja
200 g juustoraastetta

Sekoita kaikki ainekset kerralla sekaisin. Vettä voi lämmittää hieman - ei kuitenkaan mikään välttämätön toimenpide, mutta nopeuttaa nostatusta. Jauhojen määrää en tarkalleen mitannut, joten tuo 8-10 dl on puhtaasti arvio. Tärkeintä on, että taikinan tulee olla löysää, näin lopputuloksena on pehmeät sämpylät.

Mikäli olet aivan yhtä onneton nostattamaan hiivataikinaa kuin minä - tai teit taikinan valmiiksi edellisenä iltana seuraavan aamun lämpimäisiä varten - läiskäise koko komeus hyvin vuoratulle uuninpellille ja taputtele tasaiseksi. Änge uuniin noin 50-75°C nousemaan joksikin aikaa - itse taisin nostattaa lämpimään veteen tehtyä taikinaa noin puolisen tuntia. Nosta lämpötila 200°C ja paista, kunnes leipä on kauniin värinen ja läpeensä kypsä.

Leikkaa lämpimänä neliöiksi & nauti!


Ei kommentteja