Klassinen New Yorkin juustokakku vadelmamelballa


Juustokakku maistuu aina ja ainakin melkein kenelle tahansa! Isoin työ lieneekin siinä, että löytää juuri sen itselleen sopivimman reseptin kaikkien tarjokkaiden joukosta. Tässä olisi yksi vakavastiotettava kilpailija tähän kastiin - helppo valmistaa ja vieläkin helpompi herkutella sitten seuraavana päivänä!

Muuten - älä anna jälkilämmön karata liian pitkäksi aikaa - näin vältät kakun halkeamisen.

Klassinen New Yorkin juustokakku & vadelmamelba

Pohja
100 g täysjyvädigestivekeksejä
50 g voita

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl valkoista sokeria
300 g ranskankermaa
125 g mascarponea
3 kananmunaa
1 limen raastettu kuori
2 limen mehu
2 rkl vehnäjauhoja

Vadelmamelba
200-300 g vadelmia
tomusokeria
(pieni ripaus sitruunamehua tai limen mehua)


Hienonna keksit (minun tapaiseni laiska kokki tekee sen muuten helpoiten sauvasekoittimella) hienoksi muruksi, yhdistä voihin ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Voitele irtopohjavuoan reunat, leikkaa pohjalle leivinpaperi. Tai - laiskan kokin tapaan (vinkkejä meikäläiseltä siis) - aseta kokonainen leivinpaperi pohjan päälle ja survo vuoan rengasosa päälle & laita kiinni. Toimii niinkin. Painele keksi-voiseos leivinpaperin päälle, siirrä jääkaappiin odottamaan.

Sekoita tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi massaksi, lisää sekaan ranskankermat ja mascarponet. Sekoita jälleen.

Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää tämän jälkeen limen mehu ja kuori. Siivilöi lopuksi joukkoon vehnäjauhot, koko ajan vatkaten.

Kaada koko seos voideltuun uunivuokaan keksi-voiseoksen päälle. Paista uunissa 150°C noin tunti - kakku on valmista, kun reunat ovat paistuneet kunnolla, mutta kakku "hyllyy" keskeltä vielä hieman. Raota uunia hetkeksi ja laita takaisin kiinni - anna kakun jäädä uuniin vielä jälkilämmölle noin tunniksi.

Siirrä huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin, anna tekeytyä yön yli.

Vadelmamelbaa varten, soseuta vadelmat ja sekoita joukkoon haluamasi määrä tomusokeria (sekä sitruunan tai limen mehua). Sekoita tasaiseksi.



Ei kommentteja