Täytetyt maapähkinävoikeksit

Maapähkinävoita voi joko vihata tai rakastaa. Meillä sitä rakastetaan - ja vihataan. Miehen ja lapsen suurinta herkkua, minun inhokkiani.

Tämähän ei silti estä minkäänlaisia kokeiluja - parisen viikkoa sitten päätin yrittää vääntää maapähkinävoista jonkinlaisia keksejä. Lopputulokseksi tuli päältä rapeita, sisältä pehmeitä pikkuleipiä, joista molemmat tykkäsivät. Minä en edes maistanut... Katsotaan ensi kerralla sitten, jos sattuisin uskaltamaan!
Täytetyt maapähkinävoikeksit

Keksitaikina:
1/2 cup maapähkinävoita
1 stick voita
1/2 cup ruskeaa sokeria
1/4 cup valkoista sokeria
1 isokokoinen kanamuna
1 tl vanilijaesanssia
1 1/2 cups vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa

+ valkoista sokeria koristeluun

Täyte:
1 cup maapähkinävoita
1/2 cup tomusokeria

Tee ensimmäiseksi täyte - sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi, pyörittele pieniksi palloiksi (taikinasta pitäisi riittää noin 12 palloon). Laita pallot erilleen lautaselle ja siirrä pakastimeen ainakin noin 30 minuutiksi.

Aloita keksitaikinan tekeminen vatkaamalla maapähkinävoi, voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kananmuna ja vanilijaesanssi, sekoita tasaiseksi - lisää tämän jälkeen loput ainekset.

Jaa taikina yhtä moneen osaan, kuin mitä teit täytepalloja aiemmin pakastimeen. Pyöritä palloiksi ja litistä pyöreiksi kiekoiksi (kuva alla). Ota täytepallot pakastimesta ja laita yksi jokaiselle kiekolle - taita taikinakiekko täytteen ympärille ja pyöritä tasaiseksi palloksi. Kieritä palloa vielä valkoisessa sokerissa kauttaaltaan ja siirrä leivinpaperille. Koska nämä keksit eivät leviä erityisen paljoa, voi näitä laittaa pellille esim. jaottelulla 3x4.

Paista keksejä uunista riippuen noin 175-200°C vajaat 15 minuuttia. Keksit saavat olla valmiina hieman pehmeitä.Ei kommentteja