Kuuman kesäpäivän pelastus

Tänä kesänä kuumat päivät ovat olleet kovin vähissä. Onneksi niitäkin on mahtunut joukkoon edes muutama, joten pitänee pysytellä edelleen optimistisena!

Ja koska tänään näyttäisi (ainakin täällä meidän nurkilla) olevan oikein kiva ja lämpöinen kesäpäivä, ajattelin jakaa teidän kanssanne jotain herkullista. Voi olla, että olen hieman hätiköiden liikkeellä - kas, kun eiköhän heti huomenna keli esittele kurjuuttaan - mutta pitää muistaa pitää tiukasti kiinni sieltä takataskusta pilkottavasta optimismista!

Haluaisin siis tässä vaiheessa jakaa teillekin kaikkein parhaimman mahdollisen kuumien päivien juoman, pelastajan suorastaan. Minä - tällaisena vesivammaisena - kun juon vettä todella valikoiduissa paikoissa kuin olosuhteissakin, olen saanut tästä itselleni melkoisen suurta apua. Pystyn kuskaamaan tätä vettä mukana minne tahansa, ja se säilyttää hyvän makunsa - toisaalta, kaikkein parhaiten se toimii viilentäjänä suoraan jääkaapista.

Kaikki mitä tarvitset, ovat vesi, sitruuna, lime ja tuore minttu.
Näitä voi lisäillä veteen sopivassa suhteessa, oman maun mukaan. Minä laitan mukilliseen yleensä yhden sitruunasiivun puolitettuna, sama annostus limeä - mukaan vaihtelevasti 2-4 mintunlehteä siitä riippuen, kuinka nopeasti haluan mintun maun tulevan läpi. Mintulla tosin on myös kääntöpuolensa, se nimittäin vain vahvistuu ja vahvistuu, peittäen lopulta sitruunan ja limen lähes kokonaan alleen.

Toiset saattaisivat lisätä tähän komboon myös tuorekurkkua, mutta minä, myöskin kurkulle muka-allergisena (hyi luoja, kurkkua. Yök!) passaan tämän herkun omasta vedestäni.

Vinkki vitonen - muista juoda pillin kanssa, mikäli juot paljon. Sitruunan on ainakin joissakin lähteissä sanottu kuluttavan hampaiden kiillettä, joten tätä ei kannata ainakaan ehdoin tahdoin lähteä testaamaan itse.

Millaisia variaatioita sinulla on kesän herkkuveteen?

Ei kommentteja