USA:n lemppareita

Ulkomailla aikaa viettäessä - oli sitten matkailemassa tai asettunut toisaalla aloilleen pysyvämminkin - muodostuu helposti niitä omia suosikkeja, joita ei välttämättä olekaan aivan yhtä helposti saatavilla koti-Suomesta. Vaikka tavallisesti kitinälistalleni pääsevätkin Suomen pienet pakkauskoot ja tietyiltä osin suppea valikoima, millaisia ovat ne tuotteet, joita Atlantin takaa ikävöin?


Karkit ja herkut

Herkkuja ei todellakaan voi tuoda Atlantin ylitse liikaa, sillä samoja ei löydy Suomesta. Joitakin poikkeuksia toki on, mutta ihan rehellisyyden nimissä - kuinka moni ihan oikeasti kaipaa juuri sitä karkkia tai herkkua, jota olisi saatavilla Suomestakin? Niinpä. Juuri tästä syystä mun karkkihammastani kolottaa aina Sweet Tartsien tai sokeroitujen pekaanipähkinöiden osalta... Viime aikoina olen ikävöinyt entistä enemmän myös pistaasigelatoa, jota kulutin ihan ongelmitta purkillisen verran päivässä. Heaven.

Mitä amerriikanherkkuja meillä sitten kuluu ihan erityisen paljon?

  • Sweet Hearts, Sweet Tarts, York Mints, Deep South Praline Pecans, Life Savers, Talenti Gelato (ei myydä Suomessa)
  • Reese's, Junior Mints, 3 Musketeers, Betty Crocker stuff, Canada Dry (Lidl)
  • Root Beer, Snapple (Citymarket)
  • Oreo (erikoismaut), Ice Breakers Sours, kunnon valikoimat Hersheysiä (Behnford's Helsinki)


Ruoka

Ruokatavaroista kaikki Trader Joe's -tavara menee meillä hyvin nopeasti parempiin suihin. Juuri tästä syystä kuvaan eksyi mm. jo tyhjentynyt pahvirasia Trader Joe's mangoteetä sekä yhtälailla täydellisen tyhjä 21 Seasoning Salute. Kuvan keskivaiheilla olevaa quinoa - tumma riisi - valkosipuli -seosta puolestaan olen säästellyt ja säästellyt (niinkin pitkään, että päiväykset on menneet jo hyvän aikaa sitten). Eniten harmittaa se, ettei näitä ole pienintäkään järkeä pyytää ketään lähettämään Suomeen - ja koska näitä myydään ainoastaan Costcossa, ei tavallinen turistina USA:ssa pyörivä kaveri pysty näitä meille hakemaan. Ei siis auta kuin odottaa seuraavaa omaa reissua! Ja ah. Nuo kuivatut chilipavut. Näitä saisi tilattua Amazonista, mutta melkoisen suolaisella hinnalla.

Tykkään muutenkin Trader Joe's -kauppojen valikoimasta. Esimerkiksi juuri nyt voisin hyvinkin huolia vähän pizzaa Trader Joe'sin pakastimesta, tai juuri sitä yhtä tiettyä kalaa. Tai niitä tummalla suklaalla päällystettyjä vaahtiksia. Tai...

Ai niin - utahilainen hunaja muuten on maailman parasta!

Tyttöjen jutut

Meikit. USA:sta roudattuja meikkejä en viitsinyt turhaan alkaa kuvata (ovat sen verran käytetyssä kunnossa, ja ihan niin raivorealistinen bloggaaja en ole), mutta olen löytänyt erityisesti CVS:stä hyviä ja juuri itselleni mieluisia tuotteita. Suaven Sleek -hiustenhoitotuotteet on myös ihan silkkaa rakkautta (ja halpojakin!) - myös Trader Joe's myy kelpo hiustenhoitotuotteita, joita meiltä löytyy yhä myös jonkin verran kotoakin. Kas säästöliekillä kun elelee!

Mutta kaksi on täysin ylitse muiden - Herbal Essencesin sitruksentuoksuinen saippua, sekä Not Your Mother's:n 'She's a Tease' -hiuslakka. Molemmat näistä tuoksuvat aivan taivaallisen ihanilta! Jälleen kerran tosin, myös nämä kuuluvat siihen itse haettavien osastoon - tai vähintäänkin ihan oikeasti matkalaukussa tuotaviin. Saippualla on painoa sen verran, että postitus tulisi turkasen kalliiksi - lakkaa puolestaan saisi tilattua vaikkapa Amazonista, mutta niin jäätävään hintaan ettei tosikaan.

Mitä suosikkeja sinulta löytyy sellaisista tuotteista, joita Suomesta on saatavilla heikosti (tai ei ollenkaan)?

Ei kommentteja