Super Bowl LI - sisältää herkkureseptejä


Viime sunnuntaina pelattiin järjestyksessään 51. Super Bowl. Me päätettiin olla sen verran raskaaleja, että valvottiin ja katsottiin! Allekirjoittanut tosin nukahti jo vähän ennen puoliaikashowta, mutta mies onneksi ymmärsi herättää vaimonsa vähän ennen Lady Gagan laskeutumista lavalle. Mainokset - nuo koko tapahtuman kohokohdat - meiltä jäi luonnollisestikin välistä, eikä suomalaisille vastineille puolinainen hihittely oikein auttanut. No, onneksi oli seuraavan päivän mainoskoosteet, joita tuijoteltiin CNN:ltä.

Oli kieltämättä melkoinen yllätys nähdä, millaisen nousun Uusi-Englantilaiset tekivät. Me liputettiin molemmat vielä nukkumaan mennessäkin Atlantan puolesta, mutta no - kaikki ei taida aina mennä niinkuin elokuvissa.


Suorien mainoskatkojen puutteessa me olemme tosin korvanneet Super Bowlimme jollakin ehkä jopa entistäkin paremmalla - nimittäin herkuttelulla! Kaikki nämä reseptit ovat varsin helppoja ja saa valmisteltua vähintään osittain jo edellisenä iltanakin - osa jopa täytyy valmistaa ainakin päivää ennen. Olen itse suuri helppouden ystävä ruoanlaitossa ja leivonnassa, nämä reseptit suorastaan huutavat yksinkertaisuutta.

Oli kyse sitten seuraavan vuoden Super Bowlista tai perheen yhteisestä illanvietosta leffan parissa, nappaa helpot reseptit talteen ja herkuttele!

Näiden kavereina meiltä löytyi myös pizzaa, fudgea ja inkivääriolutta. Ihan kelpo Super Bowl katsomo, siis!


Kinuski - Pop Corn jäätelö

1 purkki (397 g) kondensoitua, karamellisoitua maitoa
4 dl kuohukermaa
popcorneja
2 dl kinuskikastiketta
(vuorisuolaa)

1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen sekaan kondensoitu maito. Sekoita, kunnes massa on tasaista.

2. Laita massasta kolmannes kulhon pohjalle, lisää päälle haluamasi määrä poppareita ja kinuskikastiketta. Lisää seuraava kolmannes massaa, päälle jälleen kinuskia ja pop corneja. Peitä lopulla massalla.

3. Pakasta noin 4-5 tuntia. Mausta halutessa vuorisuolalla.

S'Mores-paistos

grahamkeksejä (myös digestivet käyvät)
(isoja) vaahtokarkkeja
suklaahippuja
suklaata - maito- tai tummaa, oman maun mukaan

* ainesten määrä kulhon koon mukaan!

1. Esilämmitä uuni noin 175 asteeseen. Aseta kulhon pohjalle (pystyyn!) keksejä, näiden päälle noin puolet vaahtokarkeista yhdeksi kerrokseksi. Lisää vaahtokarkkien päälle suklaahiput, peitä lopulla puolikkaalla vaahtokarkkeja.

2. Laita paistos uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes vaahtokarkit ovat alkaneet sulaa ja muuttua kullanvärisiksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sillä välin, kun paistos on uunissa. Valuta suklaa paistoksen päälle sen tultua uunista. Parasta heti syötynä!


Suklaapopparit

noin 250 g maitosuklaata
litra valmiita popcorneja

1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Tällä välin aseta pop cornit leivinpaperin päälle, kaada sulanut suklaa niiden päälle. Anna kovettua viileässä paikassa noin tunti tai pari.

2. Lohko sopivankokoisia palasia ja laita kulhoon tarjolle!


Cake Pops

(Suklaa)kakkumassa
2,5 dl venhäjauhoja
2,5 dl hienoa sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
1 tl kuohukermaa
0,5 dl auringonkukkaöljyä
1 dl kiehuvaa vettä

Tikkareita varten lisäksi:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
2 rkl voita
tarvittaessa muutama rkl kermaa

(pitkiä tikkuja)
leivontasuklaata
strösseleitä (tms) koristelua varten

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen, voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään huolellisesti, lisää sen jälkeen joukkoon kananmuna, kerma ja öljy. Sekoita muutama minuutti sähkövatkaimella, jotta seoksesta tulee kuohkeaa ja tasaista. Lisää kiehautettu vesi joukkoon ja kaada taikina vuokaan.

3. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakkupohja on läpeensä kypsä. Anna seisoa huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään.

4. Murenna kakkupohja seuraavana päivänä. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri ja voi (sekä tarvittaessa hieman maitoa), yhdistä murennettuun kakkupohjaan. Sekoita tasaiseksi ja anna seoksen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

5. Pyörittele taikinasta sopivankokoisia palloja ja työnnä tikkuun kiinni. Kasta suklaasulassa ja koristele haluamallasi tavalla. Aseta kakkutikkarit pystyasentoon esim. vaahtosieneen tai leivinpaperille. Säilyvät hyvinä muutaman päivän, parhaita seuraavana päivänä valmistuksesta.

Ei kommentteja