Superkulhollinen amerikkalaista jalkapalloa & sukellus kahden vuoden taakse


Hurraa penkkiurheilulle! Penkkiurheilulle on tämä viikonloppu nimittäin omistettu.

Miksi? Kahdestakin eri syystä. Ensimmäisenä ja ehdottomasti rajoittavimpana se, että olemme molemmat edelleen flunssassa ja kuljeskelemme kotosalla zombieina. Toisekseen siksi, että sunnuntaina (maanantaina) tuijotellaan telkkarista superkulhoa!

Niin, siis järjestyksessään 51. Super Bowl pelataan sunnuntaina (meidän aikaan maanantaina) Houstonissa, Teksasissa. Me olemme ottaneet asiaksemme katsoa tätä amerikkalaisen jalkapallon vuosittaista huipentumaa myös Suomessa, vaikka se on melkoisia myönnytyksiä tarkoittanutkin. Viime vuonna taidettiin mennä nukkumaan yhtä aikaa lapsen kanssa - ihan vain siksi, että voitiin herättää itsemme keskellä yötä. Tänään pitänee ajoittaa päiväunet aikaisemmaksi, sillä Houstoniin aikaeroa on vain kahdeksan tuntia, ja lähetys alkaa jo vähän jälkeen puolenyön.

Koska tämän vuoden Super Bowlista ei vielä ole sen suuremmin kerrottavaa, palataanpa ajassa taaksepäin kaksi vuotta ja siirrytään sohvannurkkaan eräässä pikkukaupungissa, Salt Lake Cityn kupeessa.

Ruoka herkkuostoksia Costcosta.
Iltapäiväkävelyllä naapurustossa.
Varsin tavanomainen päivä kaikin puolin. Sunnuntai - kaikki pienemmät putiikit kiinni, isommat auki. Päätetään käväistä hakemassa vähän syötävää illaksi Costcosta, ja melkoinen tavaramäärä sieltä lopulta mukaan sitten kertyikin. Erillisiä Super Bowl -leivoksia ei sentään viitsitty ostaa, mutta nachoja, flat bread pizzaa ja pursotettavaa kermavaahtoa tarttui kyllä mukaan... Ja Finlandiaa! Juustoa, siis.

Kotimatkalla käväistiin vielä Wincossa ja iltapäivällä päätettiin kierrellä naapurustoa kävellen. Sattui vielä mitä mukavin kelikin - leppoisan lämmintä, satunnaista auringonpaistetta ja juuri sopiva, pienenpieni tuulenvire.

Superkulho mallia XLIX (49) pelattiin siis helmikuun ensimmäisenä, vuonna 2015 Arizonan Glendalessa. Vastakkain Seattle Seahawks ja New England Patriots, josta jälkimmäistä kannatettiin ihan sen vuoksi, että lyötiin asiasta miehen isän kanssa vetoa. Minä istuskelin sohvalla ja huutelin väliaikatilannetta miehelle toiseen huoneeseen - välillä mies käväisi istuskelemassa olohuoneessa ja selitti suomalaiselle ummikolleen pelin kulkua ja sääntöjä.

Ymmärränkö vieläkään? No en. Sen sentään ymmärsin, että väliaikashow oli aika älyttömän hieno, vaikka en niin Katy Perrysta perustakaan. Katsokaa vaikka!
Super Bowlin paras anti on kuitenkin mainoksissa.

Ja jos totta puhutaan, niin mainosten takia koko tapahtumaa tuleekin enimmäkseen tuijoteltua - enkä minä suinkaan ole ainoa tämän asian kanssa. Harmi sen puoleen, että tänä vuonna ei päästä katselemaan mainoksia suorana Super Bowlin yhteydessä, mutta täytynee etsiskellä jonkinlaisia highlighteja Youtubesta seuraavana päivänä.

Mitkä mainokset jäivät parhaiten mieleen vuodelta 2015?

Tämän vuoden - kuten viime vuodenkin - kokemuksesta tulee kieltämättä erilainen ja ennen kaikkea mainokseton, mutta suunnitelmat on jo olemassa. Koska mainoksista jäädään paitsi, näyttäisi tarjoiluilla olevan hieman keskeisempi osa asiassa. Katsotaan, katsotaan...

Ei kommentteja