Snickerdoodle Blondies - helppo herkku, jonka ainekset löytyvät heti kaapista!

Herkkuhammasta särkee? Ei viitsisi lähteä erikseen sitä varten kauppaan saakka, vaan pitäisi tehdä jotain helppoa - ja vielä mielellään sellaistakin, joka valmistuisi nopeasti?

Snickerdoodle Blondit on ihan parasta näitä hetkiä varten!

Mikä parasta, kaikki tarvittavat ainekset näihin blondeihin löytyy melko varmasti jokaisen keskivertoperheen kuiva-ainekaappien kätköistä. Meillä tämä tuli uunista ulos vajaat kaksi tuntia sitten, ja nyt ei enää ole jäljellä kuin repeytynyt leivinpaperi ja kolmen ihmisen tyynnytellyt herkkunystyrät.

Snickerdoodle Blondies

1.5 stick (170 g) voita
1 cup (2,4 dl) valkoista sokeria
0,5 cup (1,2 dl) ruskeaa sokeria
2 kananmunaa
1,5 tl vanilijaesanssia
2 cups (4,8 dl) vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl kanelia

Pinnalle kaneli-sokerisekoitusta (meillä tämä tehdään kanelista ja tomusokerista, mutta valkoisesta kidesokerista tehty sopii aivan yhtä hyvin)!
** vanilijaesanssin voi korvata äärimmäisessä herkkuhädässä vaniliinisokerilla.

1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksitellen joukkoon kananmunat sekä vanilijaesanssi, hyvin vatkaten. Voitele tämän jälkeen vuoka (tai jos olet laiska, kuten allekirjoittanut - tunge leivinpaperi vuokaan ja vältä voitelu).

2. Sekoita erillisessä kulhossa kuiva-aineet, kääntele huolellisesti voi-sokeri-kananmuna-vanilija -seokseen.

3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Blondit ovat valmiita, kun pinta on rapea, mutta sisältä taikina on juuri ja juuri paistunutta.

4. Kun pinta on jäähtynyt, ripottele päälle kaneli-sokeriseosta. Leikkaa neliöiksi ja nauti!
Ei kommentteja